O nas
Na Ogrodowej życie toczy się wolniej, niż w rozpędzonym codziennym pośpiechem świecie. Tu jest czas na podziwianie ulotnego piękna rozkwitłej piwonii, na dźwięczny koncert rozradowanego wiosną szpaka i na satysfakcję z uprawianej samodzielnie rzodkiewki. I nie chodzi wcale o siermiężną prostotę, lecz o świadomy wybór tego, co najlepsze w oparciu o wiedzę ogrodniczą rozwijaną na świecie od wieków, która wyrażana jest w wielu ogrodowych stylach i sposobach współegzystowania z naturą.
Jeśli szukasz naturalnego spokoju, dołącz do nas i skorzystaj z wiedzy naszej i naszych przyjaciół. Dowiedz się, jak żyć w zgodzie z naturą. Będzie nam bardzo miło, jeśli zechcesz także podzielić się swoimi spostrzeżeniami lub zdjęciami, czy przedyskutować istotne sprawy na naszym forum.
Serdecznie zapraszamy i życzymy jak najlepszych wrażeń
Katarzyna Bellingham i Jolanta Piekarz
Katarzyna Bellingham – ogrodniczka z pasji i wykształcenia. Fascynuje się wszystkim co można uprawiać, ciąć do wazonu i jeść z ogrodu. Od wielu lat pielęgnuje oraz projektuje ogrody, fotografuje i pisze dla polskich oraz zagranicznych publikacji. Prowadzi popularnego bloga www.katarzynabellingham.blogspot.com
Lata 1997 – 2010 spędziła na nauce i pracy w ogrodach oraz posiadłościach na terenie Wielkiej Brytanii i Irlandii. Specjalizuje się w założeniach historycznych i ekologicznych ogrodach kuchennych, jej pasją są historia oraz podróże.
Od roku 2010 mieszka z mężem Andrew oraz synem Albertem na terenie Kaszubskiego Parku Krajobrazowego.
Jolanta Piekarz – z zamiłowania projektantka ogrodów i fotografka, która swoje hobby przekształciła z czasem w pracę zawodową. Z wykształcenia ekonomistka, współpracuje z krajowymi wydawnictwami ogrodniczymi dostarczając fotografii i tekstów.
Przez kilka lat prowadziła internetowy sklep „cebulkowy”, i stąd jej szczególne zainteresowanie kwiatami cebulowymi i ozdobnymi bylinami. Autorka starannie wydanego albumu pt. „Tulipany”, zawierającego setki fascynujących zdjęć tych przepięknych kwiatów.
Mieszka z rodziną w Warszawie, każdą wolną chwilę spędza w odziedziczonym po babci gospodarstwie wiejskim, prowadząc tam ekologiczny ogródek i gotując pyszne, zdrowe potrawy.