Homepage › Fora › Klub Pożądanego Nasionka 2021 › Zasady wymiany nasion – 2021
-
Posted In: Klub Pożądanego Nasionka 2021
-
Witajcie!
Zapraszamy po raz kolejny do wymiany nasion w naszym Klubie Pożądanego Nasionka. Tak jak w zeszłym roku – bawimy się do końca Świąt, czyli 26 grudnia.
Tak jak w poprzednich latach jestem opiekunem akcji, wymiana odbywa się za pośrednictwem FORUM, a nasiona na koniec wysyłacie do mnie (Ankha na Forum). Kiedy już wszystkie przesyłki do mnie dotrą przepakuję je i wyślę paczuszki do każdego uczestnika.ZASADY WYMIANY:
• Wymiana jest darmowa.
• Wymieniamy tylko nasionka – nie sadzonki, nie cebulki.
• Komunikujemy się za pomocą FORUM NaOgrodowej.pl w wątku pod tytułem Klub Pożądanego Nasionka 2021.
• Osoby, które przygotowały swoje nasiona do wymiany, zakładają swój własny temat w wątku Klub Pożądanego Nasionka 2021 (tematem powinien być Wasz nick / imię) i wpisują na nim listę nasion, które mogą zaoferować i ile paczuszek każdej odmiany mają. O malejącej ilości nasion warto informować na bieżąco uczestników wymiany na swoim wątku.
• Aby zamówić i otrzymać nasiona musicie „odwiedzić” wątki pozostałych uczestników na FORUM i zapisać tam swoją chęć ich przygarnięcia. UWAGA! Liczba zestawów jest zawsze określona i ograniczona, także przed zapisaniem się warto przeliczyć ile osób już się zgłosiło po interesujące nas nasionka – kto pierwszy, ten lepszy! W przypadku niejasności zawsze można zajrzeć do forum z lat poprzednich.
• Na koniec akcji osoby oferujące nasionka pakują je do jednej koperty (wraz ze swoją kopertą zwrotną odpowiedniej wielkości z adresem i znaczkiem) i wysyłają na mój adres pocztowy – proszę w tej sprawie pisać maila na ankh@vp.pl
• Ja jestem odpowiedzialna za przepakowanie i rozsyłanie nasionek dalej – jestem centralą wymiany 😉
• Po wyczerpaniu się zapasów nasion, każdy uczestnik wymiany robi listę osób, do których ma wysłać nasiona i przekazuje ją mi wraz z nasionkami (chociaż ja na bieżąco kontroluję cały temat, więc też trzymam rękę na pulsie).
UWAGA 1! Bardzo proszę, aby koperta zwrotna była odpowiednio duża na nasionka, które zamówicie. W poprzednich latach zdarzało się, że niektórym musiałam bardzo mocno upychać nasionka, koperta robiła się nieforemna (za gruba) i dopłacałam do przesyłek. Nie zbankrutowałam i nie był to problem, ale weźcie to proszę pod uwagę.
UWAGA 2! Ze względu na warunki atmosferyczne nasionka najlepiej pakować w koperty „bąbelkowe”. Nawet jeśli koperty zawilgotnieją lub będzie zimno, to nasionka dotrą do każdego w niezłej formie.
W razie jakichkolwiek wątpliwości można się ze mną kontaktować mailowo – ankh@vp.pl
ANIA
Zapraszamy!
P.S. Jeszcze mały dopisek w kwestii RODO – nie gromadzę Waszych adresów i danych osobowych. Koperty przesłane do mnie, gdzie widniejecie jako nadawcy, co roku wrzucam do niszczarki. Posiadam tylko listę mailingową z poprzednich lat, żeby móc Was powiadomić o nowej wymiance 😉
Cześć Aniu,
super, że wymiana w tym roku też się odbędzie. Odnośnie powiadomień, mam pytanie, nie dostałam żadnego powiadomienia dot. wymiany nasion, natomiast otrzymuję jakies informację z forum w języku rosyjskim.
Dziwne, mogłabyś mi pomoć. Może mam coś źle ustawione w profilu. Pozdrawiam, MonikaWitam serdecznie! Bardzo proszę o informację, do kiedy trwa akcja i kiedy należy wysłać do Ciebie zaoferowane nasionka. Dziękuję!
Monika974,
niestety mamy bardzo dużo „włamań” i spamu na forum. A na czas wymiany muszę zdejmować częściowo blokady, żeby nowe osoby nie miały problemu z dołączeniem. Nie chcemy też zmieniać forum na nowe, bo byłby to problem dla starych użytkowników. Postaram się dzisiaj popatrzeć, czy jest coś w ustawieniach, co mogłoby zapobiec temu spamowi chociaż trochę.Molly, to zależy tylko od Ciebie. Sama decydujesz. Ja osobiście, większych nasion daję mniej, np. 5-7 sztuk, mniejszych więcej – czasami ciężko policzyć. Jest zapis w regulaminie, że sama decydujesz.
AnnaAnna, sama zliczasz ile nasion jeszcze jest dostępnych u danej osoby. Jak są dostępne to je dostaniesz.
-
Ta odpowiedź została zmodyfikowana 1 rok, 10 miesięcy temu przez
Monika974.
Na jaki adres można wysłać nasiona, które zaoferowałam? Chciałabym jak najszybciej już to zrobić 🙂
Anita, skontaktuj się mailowo z Anią – ankh@vp.pl
-
Ta odpowiedź została zmodyfikowana 1 rok, 10 miesięcy temu przez
Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.